مقالات

مدیریت زنان شاغل در خانواده

Top of Form

Bottom of Form

 

 

مدیریت  زنان شاغل در خانواده

شراره مخصوصی


در دنیای امروز، روز به روز تعداد بیشتری از زنان وارد بازرگانی می شوند. در حال حاضر میلیون ها زن در جهان در مشاغل گوناگون فعال هستند و میلیون ها زن که در بیرون کار نمی کنند در خانه به حرفه های دستی و تولیدی می پردازند و این رقم مدام بیشتر می شود.

 در رابطه با کار حرفه ای زنان در هر جامعه مسائلی هست که مختص آنهاست. زنان، اغلب اوقات ناگزیر هستند حجم وسیعی از مسوولیت های مربوط به خانه و شغلشان را با تردستی شگفت انگیزی انجام دهند. برای همین زنان شاغل بیش از مردان، محتاج انعطاف پذیری هستند.

 به علاوه خصوصیات روحی و روانی زنان، نگرش متفاوت آنان به مسائل و تفاوت شیوه مدیریت زنان با مردان باعث می شود تا در تمام حوزه ها شاهد تفاوت هایی در رابطه با کار زنان شاغل باشیم.

رفتن به سرکار باعث می شود، بخشی از وقت زنان که برای کارهای منزل یا استراحت یا گردش روزانه صرف می شد، از آنان گرفته شود و در پی آن خستگی ناشی از کار بیرون از خانه و استرس های جانبی آن را نیز تحمل کنند.

زنان شرقی به خاطر محبت بیش از حد خود به خانواده، همسر و فرزندان در جهان مثال زدنی هستند. این خصیصه ی آنها باعث می شود نه تنها کار بیرون از خانه ، که کارهای منزل را نیز به بهترین شکل انجام دهند و همچنان خوشحال باشند که با تقبل کارهای منزل باعث صرفه جویی در درآمد خانواده شده و از این راه رفاه بیشتری به همسر و فرزندان می بخشند ولی آنان غافلند که این از خود گذشتگی موجب خستگی و فرسودگی بیش از توان آنها می شود.

مریم رامشت، روانشناس معتقد است زنان شاغل، گام های بلندی برای رشد اجتماعی برمی دارند. در بررسی تفاوت های بین یک زن شاغل و یک زن خانه دار هم می توان به راحتی متوجه تفاوت نگرش اجتماعی و اثرگذاری زنان شاغل بر محیط اطراف آنها شد.

متأسفانه این مسیله در بعضی خانواده ها باعث نگرانی همسر می شود که شاید زن با کسب درآمد، الگوی رفتاری دیگری را در پیش گیرد.

این پیشداوری ذهنی باعث مخالفت همسر با کار زن می شود البته باید این مسیله را پذیرفت که استقلال نظر و تفکر زن خانه با شاغل شدن او تغییر می کند. اما در کل به دلیل دیدگاه سنتی جامعه که کار اصلی زن را در خانه می داند، برخی مردان که شاید از نظر مالی و به دلیل مشکلات اقتصادی هم به درآمد همسر نیازمند باشند، با کار کردن زن مخالفت مستقیم یا غیرمستقیم می کنند.

این روان شناس می گوید: زنی که برای کمک به درآمد خانه کار می کند، وقتی با چنین دیدگاهی برخورد می کند، دچار نوعی حالت تعارض می شود. بنابراین با استفاده از مکانیسم های جبرانی، به جای این که فکر کند او هم احتیاج به استراحت دارد، دایم مشغول کار می شود و تمام کارهای خانه را به تنهایی انجام می دهد و برای جلوگیری از مخالفت همسرش از او کمک نمی خواهد. بدین گونه به نظر می رسد به طور غیرمستقیم خود را تنبیه می کند.

 

در اینجا چند نکته مهم برای راهنمایی زنان شاغل ارائه می شود. توجه به این نکات و تعمق و عمل کردن به آنها می تواند برگ برنده ای برای زنان شاغل در محیط های کاری بسیار رقابتی امروز باشد:

 هیچ کس نمی تواند همه امکانات و همه افراد را در همه زمان ها در اختیار داشته باشد. اداره خانه، تربیت فرزندان، کمک به همسر و توجه به سایر خویشاوندان از جمله نقش های زنان است اما در حقیقت هیچ گاه نمی توان این نقش های متفاوت را به طور همزمان به خوبی ایفا کرد. پس باید اولویت بندی کنید و کارها را به ترتیب اولویتشان انجام دهید.

 

 کارها را عادلانه تقسیم کنید

بیشتر زنان شاغل با فشار مضاعف مسوولیت های خانه و بچه هم روبرو هستند و این به طور بالقوه یکی از بزرگترین منابع استرس و خشم و آزردگی در خانواده هایی است که زن و شوهر هر دو بیرون خانه کار می کنند. خوب است برخی از کارهای خانه بین همه تقسیم شود. حتی می توان قواعد اختیاری و سودمندی تعیین کرد که باعث شود تا همه بارها روی دوش یک نفر نباشد. 

 

زمانی را به خودتان اختصاص دهید

در خانه و انجام انواع وظایف پرفشار، زمانی را به رفع نیازهای جسمی و روحی خودتان اختصاص دهید، ورزش کنید، پیاده روی کنید، مطالعه کنید یا فقط دراز بکشیدو هیچ کاری نکنید.

 

  

از دیگران کمک بگیرید

کمک گرفتن از افراد مورد اعتماد برای انجام دادن برخی کارها باعث کارآیی بیشتر شما می شود. شما می توانید برای انجام بعضی از کارهای خانه مثل نظافت کلی، رسیدگی به باغچه یا مواظبت از بچه به کسی پول بدهید تا آنها را انجام دهد. البته توان مالی این کار بیشتر به زنان شاغل در رده های بالایی مدیریت مربوط می شود.

 

 با تکیه بر نقاط قوتتان کار کنید

همان کاری را انجام دهید که به خوبی از عهده اش برمی آیید. کار کردن با توجه به توانایی ها و استعدادهای خود بهترین کار ممکن است. همه ما نقاط قوتی داریم که به آنها می بالیم و نقاط ضعفی داریم که دوست داریم هیچ کس به آنها پی نبرد. در دنیای کار، ما برخی کارها را به بهترین نحو انجام می دهیم. پس چرا روی آنها تمرکز نکنیم؟

 

یادگیری هرگز متوقف نمی شود

در هر زمینه ای که کار می کنید اجازه دهید که فاصله حرفه شما از سطح دانش و مهارتتان زیاد شود. یادتان باشد که یادگیری با فارغ التحصیلی متوقف نمی شود. همواره چیزهایی برای یاد گرفتن وجود دارد که به شما در شغلتان کمک می کند. به خصوص در دنیای پرشتاب امروزی با فناوری های جدیدی که از راه می رسد، آموزش مدام، شرط اصلی موفقیت حرفه ای است. آموزش مداوم و افزایش مهارت هایی که دارید در دراز مدت بسیار به سودتان خواهد بود. 

 

خود را باور کنید

گام های خود را چنان کوچک بردارید که بتوانید با کمترین فشار و خستگی به اهدافتان دست یابید. به درازای راهی که باید طی شود فکر نکنید. بسیاری از زنان مهارت ها و قابلیت های حقیقی خود را نادیده می گیرند و به آنها کم بها می دهند. زنانی که استعدادهای شان را باور ندارند، مسوولیت کمتری قبول کرده و کمتر از فرصت ها استفاده می کنند.موفقیت های خود را نادیده نگیرید. روی نقاط ضعفتان متمرکز نشوید. در یک کلام خودتان را باور کنید. شما کارهای بسیاری را به خوبی انجام داده اید و باز هم می توانید کارهای بیشتر و مهمتری را به همان خوبی انجام دهید. فقط باید خودتان را باور داشته باشید و هر روز یک گام کوچک در جهت بهتر شدن کارتان بردارید.

 

 

 طلاوجواهرات،گردنبند،زیورآلات,جواهرات سال،ساعت،ساعت مچی

oخانم ها : محصولی جدید،ارزان و ویژه برای خـــانه



oجزیره ایی به شکل پرنده در حال پرواز - مالدیو



o80% تخفیف سالن زیبائی هستی

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.