اخبار

کارگروه سلامت و امنیت غذایی کنگاور تشکیل جلسه داد

کارگروه سلامت و امنیت غذایی کنگاور تشکیل جلسه داد
کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان کنگاور با دستور کار پیشگیری از آنفلوانزا مورخ برگزار گردید.

به گزارش کریمی روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگاور کارگروه سلامت و امنیت غذایی در محل سالن اجتماعات فرمانداری با محوریت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان  برگزار گردید.
در ابتدای جلسه پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید هوشنگ یوسفی؛ معاون سیاسی فرمانداری نقش کارگروه سلامت وامنیت غذایی در پیشگیری از مشکلات و بیماریها در سطح شهرستان سخنانی را بیان نمودند.
دکتر کرمی سرپرست دامپزشکی در خصوص آنفلوانزای پرندگان، آخرین پاندمی های آنفلوانزا در جهان، راه انتقال، علائم بیماری، راههای پیشگیری و فعالیت های اجرا شده توسط شبکه در این خصوص و فعالیتهای مورد انتظار از ادارات مرتبط، مطالبی را بیان کردند. در ادامه مهندس مسعود کلهر کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت نیز به ضرورت موضوع اشاره و گزارشی از وضعیت شبه آنفلوآنزا و افراد درگیر در شهرستان را ارائه نمودند و بر ضرورت همکاری همه جانبه ادارات با موضوع به ویژه دهیاری ها و بخشداری تاکید کردند.
مطالب مرتبط 

با بیماری آنفلوانزای فوق حاد طیور آشنا شویم

آنفلوانزای فوق حاد طیور:

   آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان می باشد. ویروسهای آنفلوانزا دارای 3 نوع تیپC,B,Aمی باشند. در طیور فقط تیپAمی تواند ایجاد بیماری نماید. این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب وهمچنین انسانرا درگیر می نماید.

مخازن بیماری:

   پرندگان وحشی و آبزی می توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروسهای آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروسهای آنفلوانزای طیور و پستانداران می باشد.

میزبانها ( پرندگان حساس به بیماری):

   مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری می باشند.

علائم بیماری در طیور:

1.      شروع ناگهانی تلفات با روند افزایش در گله؛

2.      انتشار ناگهانی بیماری در گله؛

3.      بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله؛

4.      کاهش شدید مصرف دان؛

5.      افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه؛

6.       علائم تنفسی حاد؛

7.      سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا.

نحوه انتقال بیماری:

1.      تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده؛

2.      تماس با طیور آلوده؛

3.      از طریق کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده؛

4.      سگ و گربه به عنوان ناقلینن مکانیکی؛

5.      تهیه دان از منابع غیر مطمئن بخصوص کانونهای آلوده؛

6.       پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف؛

7.      عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه.

راههای پیشگیری از بیماری:

1.      جلوگیری از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری مرغ از طریق نصب توری و ترمیم خرابیهای آن؛

2.      رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در مرغداری های صنعتی؛

3.      ضد عفونی کامل محل پرورش مرغ و تجهیزات آن قبل از جوجه ریزی؛

4.      ممانعت از ورود حیوانات دیگر به عنوان ناقلین مکانیکی به محل پرورش مرغ؛

5.      اعلام هر نوع کاهش شدید مصرف دان، کاهش شدید تولید یا افزایش تلفات به نزدیکترین پست دامپزشکی.

توصیه های مهم بهداشتی:

1.      خودداری از شکار و نگهداری پرندگان مهاجر و بومی آبزی؛

2.      اهالی روستاها از رها نمودن مرغهای بومی و دیگر ماکیان بصورت چرای آزاد خودداری و آنها را در مکانهای سر پوشیده نگهداری نمایند چون امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان وحشی وجود دارد؛

3.      صاحبان طیور بومی در صورت مشاهده تلفات در طیور، مراتب را سریعا به نزدیکترین پست دامپزشکی اعلام نمایند؛

4.      عدم تهیه گوشت مرغ از مراکز غیر مجاز و عرضه کنندگان و کشتار کنندگان دوره گرد ؛

5.      گوشت مرغ مصرفی خود را بصورت بسته بندی شده تازه یا منجمد و از مراکز مجاز تهیه نمائید.

 

۸ آبان ۱۴۰۱ ۱۳:۴۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید