اخبار

‍ 🔰الزام رعایت نکات بهداشتی در هنگام تهیه و توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری

‍ 🔰الزام رعایت نکات بهداشتی در هنگام تهیه و توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری


محرم و صفر سال 1402
۱.  هرگونه پخت وپز بایستی در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد .

۲. هنگام ارائه خدمت، کلیه افراد درگیر در فرایند توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت و رعایت بهداشت فردی باشند.

۳. مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می گردد از مواد غذای بسته بندی که مورد تایید وزارت متبوع است استفاده شود.

۴. از فراورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .

۵. ذبح و قربانی مقابل هیئت انجام نشود.

۶. از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهیه و پخت غذا، برنج استفاده شود .

۷. در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود .

۸. از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

۹. از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در درمای زیر ۴ درجه سانتی گراد یا بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

۱۰. از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود. ( بعضاً هیئت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران بسته بندی می کنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود.)

۱۱. از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.

۱۲. از آب آشامیدنی سالم استفاده گردد.

۱۳. در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود.

۱۴. استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری گردد.

۱۵. از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم جداً خود داری گردد.

۱۶. ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد.

۱۷. پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد. بویژه درکنار هر ایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.

۱۸. با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری گردد.

روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگاور
۳۰ تیر ۱۴۰۲ ۰۰:۰۴

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید