📌 در فرآیند غنیسازی نان معمولاً موادی مانند آهن، اسید فولیک، ویتامینهای گروه B و گاهی روی به آرد افزوده میشود. این کار به پیشگیری از کمخونی، کاهش نقصهای مادرزادی، تقویت سیستم عصبی و افزایش توان جسمی و ذهنی افراد کمک میکند. از آنجا که نان به صورت روزانه و گسترده مصرف میشود، غنیسازی آن روشی کمهزینه و مؤثر برای رساندن مواد مغذی به اقشار مختلف جامعه، بهویژه کودکان و زنان باردار، محسوب میشود.
📌 در ایران برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک با هدف ارتقاء سطح سلامت جامعه و بهبود کم خونی ناشی از کمبود آهن، از طریق تامین ریزمغذی های ضروری (آهن و اسیدفولیک) انجام می شود. انتظار می رود با انجام این طرح %30 نیاز روزانه افراد جامعه به آهن و اسیدفولیک نسبت به مقادیر توصیه شده تامین شود.